Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF lanceert campagne Hero for Zero

2 december 2013

Elke dag sterven er 18.000 kinderen.  Ze sterven door oorzaken die we kunnen voorkomen, zoals malaria en diarree. Met simpele middelen als muskietennetten en schoon drinkwater kunnen we zorgen dat deze kinderen overleven.

18.000 kinderen. Elke dag. Omdat iedereen dit onacceptabel vindt, komt Nederland nu samen met UNICEF in actie vanuit de overtuiging dat dit aantal nul  moet zijn. Want die 18.000 accepteren we niet. We gaan voor nul. Word een Hero for Zero en ga ook voor nul.

Hero for Zero

UNICEF roept Nederland op om in actie te komen tegen kindersterfte. Jij kunt ook een Hero for Zero worden door een sms te sturen, lid te worden of zelf je eigen actie te starten. Ook ambassadeurs, partners en vrijwilligers van UNICEF worden een Hero for Zero. Zij komen op verschillende manieren in actie en inspireren daarmee anderen ook om in beweging te komen.

Word ook een Hero for Zero

  • Ga naar unicef.nl/heroforzero en start je eigen actie
  • SMS UNICEF naar 4333 en doneer eenmalig €2,50. Met deze bijdrage help je een kind van schoon water.
  • Word lid van UNICEF

RTL

RTL Boulevard & Life4You zijn onze mediapartners voor deze actie. In de week van 2-8 december zal RTL Boulevard in en om dit programma elke avond aandacht besteden aan de acties van de bekende en onbekende Hero for Zero. Op zondagmiddag wordt deze week afgesloten met een heuse Life4You Special voor UNICEF. Met deze actie hoopt UNICEF ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen toegang tot schoon water krijgen, zodat ze niet meer overlijden door een oorzaak die makkelijk te voorkomen is, zoals diarree.

Hero for Zero

 Ramatu

Campagne tegen kindersterfte

UNICEF doet er alles aan om kindersterfte terug te dringen en kinderen gezond op te laten groeien.

SMS-actie

Sms 'unicef' naar 4333 eenmalig 2,50 euro
Eenmalige dienst. € 2,50  per donatie excl. telefoonkosten (vanaf 18 jaar).

Gerelateerd aan dit onderwerp