Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Rihanna steunt Filipijnse kinderen

27 november 2013

''De ramp heeft veel media getrokken, maar de wederopbouw van de Filipijnen duurt langerdan de camera's blijven.'' Het zijn de woorden van wereldster Rihanna die haar steun betuigt aan het werk van UNICEF op de Filipijnen. Ook op de lange termijn.

''Meer dan vijf miljoen kinderen hebben onze steun nodig. UNICEF is er nu voor hen, maar ook op de lange termijn. En ik ook. Ik ben er trots op dat ik UNICEF kan helpen,'' aldus Rihanna. De zangeres trapte de campagne 'thereforthephilippines.org' af met een donatie van 100.000 dollar. Deze online campagne werd gelanceerd door UNICEF in de Verenigde Staten met als doel fondsen werven voor noodhulp en de wederopbouw van de Filipijnen.

Wat doet UNICEF 

Tyfoon Haiyan was kort aan land maar richtte grote schade aan. Direct na de ramp kwam UNICEF in actie om de slachtoffers te helpen met schoon water, medische zorg, voedsel, onderdak en onderwijs voor kinderen. Inmiddels zijn 25 vliegtuigladingen hulpgoederen afgeleverd op de Filipijnen.

Rihanna

Moeder en kind

Kinderen

Knuffels

Gerelateerd aan dit onderwerp