Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Grootschalige vaccinatiecampagne in Syrië tegen polio

27 november 2013

Een prik op school

"Mama, de juf vertelde dat er binnenkort zusters naar school komen die ons prikjes gaan geven tegen ziektes!" vertelt de 11-jarige Aya uitgelaten als ze thuis komt. Dit nieuws heeft niet alleen haar bereikt, maar ook duizenden andere kinderen in gebieden in en rondom Syrië. De moeder van Aya reageert enthousiast en benadrukt het belang van vaccinaties. "Maar het is niet eng. Als baby huilde jij nooit als je een prik kreeg!" stelt ze haar dochter gerust.

Polio-uitbraak

Terwijl de situatie in het Syrische conflict niet erger lijkt te kunnen worden, blijkt het tegendeel waar te zijn. Een polio-uitbraak zorgt ervoor dat nog meer levens van Syrische kinderen op het spel staan. Dit vreselijke nieuws  komt niet als een verrassing. Doordat de toegang tot kinderen in de meest heftige conflictgebieden bijna onmogelijk is, zijn veel kinderen niet gevaccineerd. Daarom is het nu, meer dan ooit, van essentieel belang om de vaccinatiecampagne met volle kracht voort te zetten.

Vaccinatiecampagne

De vaccinatiecampagne tegen polio duurt twee weken. Het is een vervolg op een eerdere vaccinatiecampagne tegen mazelen. Dit jaar zijn bijna 1.1 miljoen kinderen onder de 15 jaar ingeënt tegen mazelen en 800.000 kinderen onder vijf jaar tegen polio. Aya is daar één van. De volgende dag op school ontbloot Aya haar bovenarm en zegt: "Kom maar op met die prik, ik ben niet bang!"

 

UNI152029

UNI152126

UNI44630 Uitsnede

Gerelateerd aan dit onderwerp