Filipijnse kinderen gevaccineerd tegen mazelen en polio

27 november 2013

Kinderen in de Filipijnse stad Tacloban zijn gevaccineerd tegen de gevaarlijke kinderziektes mazelen en polio. Het is de eerste stap in een grootschalige vaccinatiecampagne die door de Filipijnse overheid, de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF is opgezet.

Mobiele gezondheidsteams hopen de komende dagen 30.000 kinderen te beschermen tegen mazelen en polio. ''De kinderen hebben alle bescherming nodig die beschikbaar is'', vertelt Angela Kearney van UNICEF. ''Besmettelijke ziektes zijn op dit moment een stille bedreiging. We weten dat een uitbraak van ziektes kan ontstaan in een situatie als deze, maar we weten ook wat we moeten doen om dit te voorkomen.''

Ondervoeding en vitamine A

Op verzoek van de overheid heeft UNICEF vaccins ter waarde van 2 miljoen dollar verscheept naar de Filipijnen. Ook zorgen we in samenwerking met de WHO en het Filipijnse Rode Kruis voor het koelen en distribueren van de vaccins. En terwijl de kinderen gevaccineerd worden, worden ze gecontroleerd op ondervoeding en waar nodig behandeld. Daarnaast ontvangen kinderen een dosis vitamine A om hun weerstand te ondersteunen.

Vitaminen

Winkelwagen

Gerelateerd aan dit onderwerp