Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Speciale Schooltv-weekjournaal over kinderrechten

22 november 2013 Rapper en televisiepresentator Willie Wartaal gaat voor Schooltv-weekjournaal op reis samen met UNICEF en ontmoet het tienjarige meisje Abibatu. Hij maakt een rap over haar. Schooltv-weekjournaal is vrijdag 22 november om 11:00 uur te zien op Zapp.

Voor deze uitzending, die in het teken staat van kinderrechten, zijn reportages in Nederland en in Afrika gemaakt. Rapper en televisiepresentator Willie Wartaal gaat op reis samen met UNICEF en ontmoet het tienjarige meisje Abibatu. Hij maakt een rap over haar.

Abibatu

Abibatu woont samen met haar familie in een klein dorp in Sierra Leone. Vooral voor kinderen zijn de woon- en leefomstandigheden in dit dorp bijzonder zwaar. Kinderen sterven vaak aan diarree door het drinken van vervuild drinkwater. Abibatu heeft haar moeder en haar broertje verloren omdat zij vervuild rivierwater dronken. Haar oma zorgt nu voor haar. UNICEF heeft inmiddels een waterpomp geplaatst, waardoor er nu minder zieken zijn. Een belangrijke verbetering voor iedereen die in het dorp woont. Abibatu wil graag studeren en zuster worden. 'Dan kan ik later goed voor mijn oma zorgen', zegt ze.

Kinderrechten in Nederland

Jurre Bosman praat in deze aflevering ook met een kind dat naar de voedselbank in Nederland gaat. Ook spreekt hij met een jongen die een eigen skatebaan heeft geregeld met de gemeente. En hij maakt kennis met een meisje dat tijdens de scheiding van haar ouders is opgekomen voor het recht dat ze mag kiezen bij wie ze wil gaan wonen.

Schooltv-weekjournaal is vrijdag 22 november om 11:00 uur te zien op Zapp.

Schooltv-weekjournaal en UNICEF groot
Schooltv-weekjournaal en UNICEF

 Abibatu en rapper Willie Wartaal