Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

KLM vervoert hulpspullen UNICEF en Rode Kruis naar Filipijnen

22 november 2013

In alle vroegte is vrijdagmorgen een nieuwe hulpvlucht vanaf Schiphol vertrokken naar de Filipijnen. De KLM Boeing 747 is volgeladen met noodhulpgoederen van UNICEF Nederland en het Rode Kruis.

School-in-a-Box

De kist (een 'School-in-a-Box') zit vol met schriften, potloden, scharen en alle andere spullen die nodig zijn in de klas. Ook gaan er 270 kisten met spelmateriaal mee zoals blokken en springtouwen. In totaal is de lading van UNICEF 72 ton, het Rode Kruis stuurt nog eens 30 ton mee.

KLM transport kosteloos

KLM verzorgt het transport van de hulpgoederen naar de Filipijnen kosteloos. Zaterdag komt het vliegtuig aan op Cebu, vlakbij het getroffen gebied. Vanaf daar worden de spullen naar het eiland Leyte gebracht, één van de eilanden die door de tyfoon zwaar is beschadigd.

Weer naar school

"Vlak na zo'n ramp hebben mensen natuurlijk de meeste behoefte aan schoon drinkwater en eten, en als het kan een dak boven hun hoofd. Voor de kinderen is het van belang dat ze daarna zo snel mogelijk een veilige plek krijgen om te spelen en leren", vertelt Marieke Roelfsema, noodhulpdeskundige bij UNICEF Nederland. "Doordat ze weer naar school kunnen, krijgen de kinderen weer wat structuur aan hun dag. Ze kunnen er praten en tekenen over wat ze hebben meegemaakt. De leraren zijn door UNICEF getraind om de kinderen zo goed mogelijk te helpen bij het verwerken van de gebeurtenissen. Kinderen die echt getraumatiseerd zijn verwijzen zij door."

Het KLM vliegtuig met hulpspullen

Het KLM vliegtuig maakt zich klaar voor vertrek naar de Filipijnen.

Scjool

Aan boord o.a. een 'School-in-a-Box' om kinderen onderwijs te geven.

Gerelateerd aan dit onderwerp