Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF laat Filipijnse kinderen weer kind zijn

21 november 2013

Midden tussen het puin staat een grote, witte tent. Het is een oase van rust voor de kinderen in Tacloban, een door de tyfoon verwoeste stad op de Filipijnen. In deze kindvriendelijke ruimte kunnen ze spelen, leren en vooral weer even kind zijn.

Onder leiding van gediplomeerde leidsters worden kinderen opgevangen in de ruimte. ''Op deze manier kunnen de kinderen even een normaal leven leiden in een abnormale situatie'', vertelt Kent Page van UNICEF. ''Hier zijn ze veilig en kunnen ze onbezorgd spelen. Het geluid van lachende kinderen klinkt fantastisch in een stad die eruit ziet als een surrealistische filmset.''

UNICEF is bezig met het openen van meer kindvriendelijke ruimtes in het getroffen gebied. De tenten beschermen kinderen tegen de brandende zon, de stromende regen en de ellende die dagelijks op straat te zien is. En terwijl de kinderen er spelen kunnen de ouders op zoek naar water, voedsel en onderdak. ''Kinderen zijn enorm veerkrachtig'', vertelt Kent. ''Als we hen helpen met schoon drinkwater, voeding, medische zorg en onderwijs dan weet ik zeker dat ze over deze ramp heen komen.''

25 vliegtuigladingen

Inmiddels heeft UNICEF 25 vliegtuigladingen hulpgoederen naar de Filipijnen gebracht. Medewerkers van UNICEF zijn aanwezig in het rampgebied en helpen de slachtoffers van de tyfoon zo goed mogelijk met water, voedsel en medische zorg. Zo is in Tacloban een waterzuiveringsinstallatie gerepareerd waardoor 200.000 inwoners weer toegang hebben tot schoon water.

Kindvriendelijke ruimtes

Knuffels

Gerelateerd aan dit onderwerp