Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

The Hague Idiots winnen de UNICEF Talent Battle

21 november 2013

Volle zaal

De show is nog niet begonnen, maar de zaal van Bitterzoet in Amsterdam is al stampvol. Ouders, vrienden en familie maar vooral ook heel veel fans staan klaar om hun favoriete band aan te moedigen. De bandleden lopen gespannen op en neer door de artiestenruimte. De muziekinstrumenten worden voor de laatste keer gecheckt en de stemmen worden nog even opgewarmd. Vanavond is dé avond!

Nicolette van Dam presenteert

Presentatrice Nicolette van Dam verschijnt op het podium. Dat kan maar één ding betekenen: de show gaat beginnen! De UNICEF-ambassadeur leidt de show in met een gepassioneerd verhaal over haar reis  naar Burundi. "Met eigen ogen heb ik gezien wat het werk van UNICEF teweeg brengt. Een simpel iets als een waterpomp waar schoon water uit komt, zorgt ervoor dat honderden kinderen gezond blijven. Hoe mooi is dat!" Ze introduceert de jury: GTST-acteur Ferry Doedens, zangeres Pearl Josefzoon, programmeur van Bitterzoet Everaldo Pechler en lid van het UNICEF jongerenpanel Else Konstapel.

Knallende show

De negen bandjes spelen met hun optredens de hele zaal plat. Rock, jazz, funk en soul passeren allemaal de revue. Er komt een scala aan muziekinstrumenten voorbij: van saxofoons tot keyboards tot hammondorgels. De muzikaliteit van de bandjes is verbluffend en de jury is diep onder de indruk. Na alle optredens is het zover: de jury gaat in beraad.

Winnaars

Na vijftien lange minuten nemen de juryleden plaats op het podium. De verlossende woorden klinken: "En de winnaar is…. The Hague Idiots!" Een juichend kabaal barst los in de zaal en de bandleden rennen het podium op. "Wat super geweldig, awesome! We hebben er geen woorden voor!" Nicolette van Dam overhandigt een cheque met de prijzen: een professionele opname van hun nummer in de Redbull Studios in Amsterdam, een waardebon van Bax-shop ter waarde van €2500 en een pauze take-over op school door een gave DJ. The Hague Idiots sluiten de avond af met een laatste knallende optreden. 

GS_UNICEF BATTLE 005

GS_UNICEF BATTLE 002

GS_UNICEF BATTLE 011

GS_UNICEF BATTLE 009