Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nationale Spreekbeurtactie met Samsam

19 november 2013

Vandaag valt Samsam op de mat van 6.250 basisscholen door heel Nederland. Hiermee wordt de start van de Nationale Spreekbeurtactie ingeluid. Kinderen die hun spreekbeurt houden over UNICEF kunnen de Samsam gebruiken voor informatie, verhalen en spreekbeurttips.

Schoon water en Nepal

UNICEF en Samsam willen kinderen alles leren over het belang van schoon water en hygiëne in Nepal. Daarom kunnen kinderen dit jaar hun spreekbeurt houden over dit onderwerp. Ze kunnen ook kiezen om hun spreekbeurt over andere kinderrechten te houden zoals het recht op gezondheidszorg of het recht op onderwijs.

Emma doet het voor

Emma Reeskamp van de Van Dijckschool in Bilthoven kreeg de primeur van de Samsam. Zij heeft vorige week als eerste met behulp van de Samsam haar spreekbeurt gehouden over UNICEF. Vooral het verhaal van Sujata is haar bijgebleven: "Sujata verloor haar neefje van drie jaar. Hij had vuil water gedronken en kreeg daardoor ernstige diarree." Emma heeft een paar tips voor kinderen die ook hun spreekbeurt gaan houden: "Maak je geen zorgen. Doe niet alles in één keer maar per hoofdstuk, dan vergeet je het ook niet zo snel. En oefen goed van tevoren!"

 

SAM_1237

Emma vertelt haar klas over het werk van UNICEF

SAM_1225

De klas luistert aandachtig!