Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Waterzuiveringsinstallatie Tacloban gerepareerd

18 november 2013

Goed nieuws! De waterzuiveringsinstallatie in Tacloban is gerepareerd. Hierdoor hebben minimaal 200.000 inwoners van de stad direct toegang tot schoon drinkwater.

Sinds tyfoon Haiyan de Filipijnen in puin legde is de toegang tot schoon drinkwater ernstig beperkt. In Tacloban heeft UNICEF zich gefocust op het repareren van een waterzuiveringsinstallatie. Hierdoor hebben 200.000 inwoners weer toegang tot schoon water. ''Het is essentieel dat we tenminste 15 liter schoon water per persoon per dag beschikbaar hebben,'' vertelt Tomoo Hozumi van UNICEF. ''Hiermee kunnen we de uitbraak van diarree en andere ziektes voorkomen.''

Waterzuiveringstabletten

Ook in andere gebieden is UNICEF actief op het gebied van schoon water en sanitatie. In Roxas heeft UNICEF vijf watertanks opgezet waaruit dagelijks 5000 liter water gedronken kan worden. Ook zijn er noodlatrines geïnstalleerd. In Pontevedra is een noodwaterzuiveringsinstallatie opgezet die 5000 liter schoon water per dag levert. Daarnaast zijn er 7000 dozen met waterzuiveringstabletten uitgedeeld.

 

 

Tacloban