Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF deelt hygiënekits uit in Tacloban

16 november 2013

Op de achtergrond klinkt het geluid van ronkende motoren als muziek in de oren. Het betekent dat er een konvooi hulpgoederen onderweg is naar de overlevenden van tyfoon Haiyan. Ondertussen vertelt Kent Page van UNICEF hoe de situatie is in Tacloban.

Kent Page

 Kent heeft veel noodhulpsituaties van dichtbij meegemaakt. Maar zoals velen al zeiden: deze situatie is onvoorstelbaar. ''Het is heel anders dan je op televisie ziet. Het lijkt wel alsof er een kernbom op Tacloban is gevallen. Werkelijk alles is verwoest. Ik heb nog nooit zo'n grote chaos gezien. Auto's liggen bovenop bomen en hele bakstenen huizen zijn weg gewaaid. Het is heel onwerkelijk.''

 

Baby

Een week na de tyfoon is er ook goed nieuws te vertellen. Zo heeft UNICEF 2500 hygiënekits uitgedeeld aan gezinnen in Tacloban. Waaronder aan de twintigjarige Jhana. Ze woont samen met haar baby Gwendolyn in een kerk, een van de weinige gebouwen die nog beschutting biedt. De baby werd een week voor de tyfoon geboren. ''Toen ik haar een hygiënekit gaf was ze zo blij'', vertelt Kent. ''Eindelijk kon ze zichzelf, haar baby en hun kleren wassen. Het huis van Jhana is volledig verwoest maar ze is blij dat ze nog leeft. Haar baby vindt ze een engeltje, en ze is ervan overtuigd dat ze een goede toekomst krijgen.''

Waterzuiveringsinstallatie

En er is meer goed nieuws. Medewerkers van UNICEF zijn druk bezig met het repareren van een waterzuiveringsinstallatie. ''De installatie werkt nu weer voor 20%. Als het goed is krijgen we de installatie zondag weer voor 100% aan de praat. Dat betekent dat de hele stad Tacloban binnenkort weer schoon water kan drinken'', aldus Kent.

hygienekits-tacloban-540

Jhana

Jhana, Gwendolyn en hun hygiënekit

Moeder en kind

De kerk waar Jhana ook onderdak heeft gevonden

Gerelateerd aan dit onderwerp