Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Mooie opbrengst 18.000 meter zwemactie met Ranomi

16 november 2013

Negentig badmutsen

Het is druk in het Pieter van den Hoogenband Zwembad in Eindhoven. Negentig kinderen staan in zwemkleding en UNICEF badmuts gespannen te wachten op hun grote idool. En daar is ze: de olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo. Met z'n allen gaan ze op een symbolische manier 18.000 meter zwemmen: elke meter staat voor één kind dat per dag sterft.

Ranomi4Ranomi gaat voor nul

Ranomi wordt met luid kabaal onthaald. "Wat geweldig dat jullie er allemaal zijn," begint zij haar verhaal. "Ik vind het heel bijzonder dat jullie me allemaal willen helpen, want er sterven 18.000 kinderen per dag door oorzaken die eenvoudig te voorkomen zijn. UNICEF vindt dat dit aantal nul moet zijn. Ik ga óók voor nul en ga de uitdaging aan 18.000 meter te zwemmen voor UNICEF's 'Hero for Zero'-actie tegen kindersterfte. Dat kan ik natuurlijk niet alleen. Jullie gaan allemaal met me meedoen om die 18.000 meter te halen!" roept de olympisch zwemkampioen enthousiast.

Super opbrengst

Ranomi geeft het startsein en spreekt de kinderen toe: "Succes allemaal, samen maken we er iets moois van!" De eerste paar kinderen springen enthousiast het water in. In estafette zwemmen ze net zoveel baantjes als nodig is om de 18.000 meter te halen. De kinderen hadden zich vooraf laten sponsoren door vrienden, familie en buren. De opbrengst van de actie is geweldig: de kinderen hebben samen met Ranomi 6400 euro bij elkaar gezwommen!

Ranomi8

Ranomi 3 Snede

Gerelateerd aan dit onderwerp