Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

easyJet steunt noodoproep van UNICEF: help Filipijnse kinderen

15 november 2013

easyJet en UNICEF kondigen een gezamenlijke actie aan om de naar schatting 4 miljoen Filipijnse kinderen te helpen die lijden onder de verwoestingen aangericht door de orkaan Haiyan. Vanaf vandaag kunnen alle passagiers aan boord van easyJet-vluchten kleingeld doneren.

easyJet start met 25.000 euro

De ingezamelde donaties helpen UNICEF om schoon water, levensreddende medicijnen en voedsel voor de Filipijnse kinderen beschikbaar te stellen. William Vet, commercieel manager bij easyJet Nederland: "Als de vierde luchtvaartmaatschappij van Europa en de nummer twee van Nederland heeft easyJet de mogelijkheid om de mensen te helpen die zijn getroffen door de orkaan Haiyan. Wij zijn diep geraakt door de verwoestingen op de Filipijnen, daarom roepen we samen met UNICEF al onze passagiers op om een kleine bijdrage te doneren. Als startschot hebben wij alvast 25.000 euro toegezegd. Wij hopen dat onze steun en de vrijgevigheid van onze passagiers zal helpen om een verschil te maken."

Kleingeld voor schoon water

David Bull van UNICEF UK: "Dankzij de financiële steun van easyJet kunnen we meer kinderen en gezinnen noodoplossingen bieden. Velen van hen hebben alles verloren en hebben dringend behoefte aan schoon water, onderdak en bescherming tegen ondervoeding en ziekte. De bijdragen van easyJet en van passagiers maakt het mogelijk om onze noodhulp op te schalen en hulpgoederen te bezorgen waar die dringend nodig zijn."

Plane

Tyfoon 1

Tyfoon 2

Doneren helpt

De collecte aan boord maakt deel uit van de Change for Good-samenwerking van easyJet en UNICEF. Sinds juli 2012 is er ruim 2,5 miljoen euro aan passagiersdonaties verzameld ter ondersteuning van het werk van UNICEF.

Gerelateerd aan dit onderwerp