Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

FC Barcelona verlengt samenwerking UNICEF

13 november 2013

De Catalaanse voetbalclub FC Barcelona verlengt de samenwerking met UNICEF tot medio 2016. Net als voorgaande jaren, zal de club daarbij anderhalf miljoen euro per jaar doneren aan UNICEF.

Tien jaar samenwerking

Het bestuur van FC Barcelona kwam tot dit besluit tijdens een vergadering en maakte het nieuws dinsdag via de officiële kanalen bekend. De huidige samenwerking, die in 2014 afloopt, wordt hiermee voor twee jaar verlengd. "We zijn zeer tevreden met deze samenwerking," zei Toni Freixa, woordvoerder van de club. FC Barcelona en UNICEF begonnen in september 2006 met het gezamenlijke avontuur. Sinds dat jaar draagt FC Barcelona trots het logo van UNICEF op de shirts. UNICEF is de eerste naam op het Barcelona-shirt sinds de oprichting van de club in 1899.

Sport en onderwijs voor 200.000 kinderen

Het geldbedrag dat FC Barcelona jaarlijks doneert aan UNICEF, wordt besteed aan sport en onderwijs voor kwetsbare kinderen. In het seizoen 2012/13 werd het geld besteed aan projecten in China, Brazilië, Zuid-Afrika en Ghana. In deze landen zijn sport- en onderwijsfaciliteiten gebouwd waar kinderen veilig kunnen leren. Voor deze projecten worden er meer dan 8.500 leraren opgeleid. Bovendien levert UNICEF, in samenwerking met FC Barcelona, sportmaterialen voor de kinderen. Hiermee hebben UNICEF en FC Barcelona wereldwijd meer dan 200.000 kinderen kunnen helpen om hun leven te verbeteren.

Barca533

Barca340