Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen kwetsbaar door tyfoon

12 november 2013

De situatie op de Filipijnen is met geen pen te beschrijven. Letterlijk, want door de verwoeste infrastructuur en de beperkte communicatiemogelijkheden is de ernst van de ramp nog niet volledig in kaart gebracht. Onder de slachtoffers zijn ten minste 4,4 miljoen kinderen, die iedere dag zwakker worden.

De complete chaos die tyfoon Haiyan heeft achtergelaten heeft grote gevolgen voor de bevolking van de Filipijnen. Het noodweer houdt aan en met meer dan 600.000 verwoeste huizen hebben mensen nauwelijks bescherming tegen het natuurgeweld. Kinderen zijn kwetsbaar door gebrek aan water, voedsel en medische zorg. Ook psychisch hebben zij het zwaar te verduren.

Kinderbescherming

Een van de speerpunten van UNICEF is daarom kinderbescherming. Een voorbeeld hiervan is extra controle op havens en vliegvelden om ervoor te zorgen dat kinderen niet mee genomen worden door vreemden. Maandag is een vrachtvliegtuig aangekomen met daarin 20.000 kilo aan tenten en medische hulpmiddelen. Tevens bracht het vliegtuig een lading voeding, hygiënekits en waterkits.

Ondervoeding

Deze tyfoon is niet de eerste natuurramp die de Filipijnen raakt. De archipel ligt vaker onder vuur van moeder natuur. In oktober vond een aardbeving van 7.2 op de schaal van Richter plaats. En vanwege de armoede op de Filipijnen was een derde van de kinderen al voor de tyfoon ondervoed. Dit maakt hen extra kwetsbaar voor ziektes. Deze mensen hebben dus snel en veel hulp nodig.

Tyfoon 2

Tyfoon 1

Gerelateerd aan dit onderwerp