Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA Foundation doneert 2 miljoen euro aan UNICEF voor slachtoffers Filipijnen

12 november 2013

De IKEA Foundation heeft 2 miljoen euro gedoneerd aan UNICEF voor noodhulp aan de slachtoffers van supertyfoon Haiyan. De hulp van UNICEF is vooral gericht op kinderen, omdat die na zo'n natuurramp het meest kwetsbaar zijn. Zeker 4 miljoen kinderen zijn getroffen.

Noodhulp en wederopbouw

De kracht van de tyfoon en opstuwend zeewater hebben grote verwoestingen aangebracht, complete dorpen zijn van de kaart geveegd. UNICEF richt zich op zowel noodhulp als wederopbouw. In het rampgebied is grote behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, kleding en tijdelijk onderdak. Er moeten voorzieningen komen om slachtoffers gezamenlijk op te vangen. De langere termijn en wederopbouw richten zich op herstel van de schade, onderdak, psychosociale hulp en ondersteuning bij het verwerven van inkomsten, bijvoorbeeld door verstrekken van nieuw zaaigoed.

Donatie IKEA Foundation

De donatie van de IKEA Foundation, UNICEF's grootste zakelijke partner wereldwijd, wordt gebruikt om kinderen en hun families zo snel mogelijk te voorzien van toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook worden generatoren en watervoorzieningsapparatuur aangeschaft. Om het risico tot uitbraak van ziektes te beperken, worden onder meer waterzuiveringstabletten en hygiënepakketten ingezet.

"Wij zijn de IKEA Foundation ongelofelijk dankbaar voor hun hulp aan de vele kinderen en hun families in het getroffen gebied." Aldus Leila Pakkala - Hoofd Private Fundraising en Partnerships bij UNICEF Internationaal.

Geef aan giro 555

SHO-Filipijnen-340

Tyfoon 1

Tyfoon 2

Gerelateerd aan dit onderwerp