Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Fysieke toegang grootste uitdaging op Filipijnen

12 november 2013

De hulpverlening op de Filipijnen komt op gang, maar wordt bemoeilijk door de verwoeste infrastructuur. Vrachtschepen zijn midden in dorpen terecht gekomen en de elektriciteit werkt nauwelijks.

Met name de gebieden Leyte en Samar zijn getroffen door het natuurgeweld. Met windsnelheden van 235 kilometer per uur raasde de tyfoon overhet land, alles verwoestend wat het tegen kwam. De opgestuwde zee deed de rest. 11,3 miljoen mensen zijn getroffen door de ramp, onder wie zeker 4 miljoen kinderen.

Acute noodsituatie

De tyfoon heeft gezorgd voor een acute noodsituatie. Met name het gebrek aan schoon drinkwater en voedsel zorgt ervoor dat mensen moeite hebben te overleven. Tussen het puin en de lichamen wordt naarstig gezocht naar levensmiddelen, maar deze worden steeds schaarser.

UNICEF doet er alles aan de slachtoffers zo snel mogelijk te bereiken met water, voedsel, onderdak en medische zorg. Deze mensen hebben nu hulp nodig. Doneer daarom vandaag nog op giro555.

Winkelwagen

Tyfoon 3

Gerelateerd aan dit onderwerp