Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF staat klaar voor overlevenden tyfoon Filipijnen

10 november 2013 Medewerkers van UNICEF doen hun uiterste best de overlevenden van de tyfoon in de Filipijnen zo snel mogelijk te helpen met hulpmiddelen en schoon water. Een team van UNICEF staat klaar om specifiek de noden van getroffen kinderen te ondersteunen.

60 ton hulpgoederen is onderweg naar de Filipijnen. De eerste zorg gaat uit naar schoon water, voeding en medische zorg. De omvang van de ramp is echter nog niet goed in te schatten omdat er nauwelijks communicatie mogelijk is met het getroffen gebied.

In samenwerking met de regering kon UNICEF de afgelopen dagen voorbereidingen treffen voor de tyfoon. Duizenden bewoners die in tijdelijke onderkomens leefden sinds de aardbeving een aantal weken geleden moesten opnieuw een onderkomen zoeken. Met name mensen in de lager gelegen gebieden en het kustgebied zijn geëvacueerd.

Tyfoon Haiyan, de meest krachtige tyfoon van dit jaar, raakte de Filipijnen op 8 november om 4:30 in de morgen op Guiuan, Samar eiland met windstoten van 235 kilometer per uur. Dit is de 24e tropische storm die de Filipijnen in 2013 raakt. De impact van de storm was ernstig en beschadigde de infrastructuur en zorgde voor overstromingen.

Levensreddende hulp

Zeker is dat kinderen onder de zwaarst getroffenen zijn. Naar schatting leven circa 1,7 miljoen kinderen in de gebieden waar tyfoon Haiyan overheen is getrokken. "Met ongeveer 36 provincies die geraakt zijn door de tyfoon weten we dat een significant aantal kinderen ernstig getroffen moet zijn", zei Tomoo Hozumi van UNICEF Filipijnen. "Onze eerste prioriteiten gaan uit naar levensreddende hulp bieden - essentiele medicijnen, voeding, schoon water en hygienische middelen verstrekken aan kinderen en gezinnen. Het is van vitaal belang de kinderen snel te bereiken." 

Geef aan giro 555

SHO-Filipijnen-340

Tyfoon 1

Tyfoon 2

Tyfoon 3

Gerelateerd aan dit onderwerp