Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vaccinatiecampagne tegen polio in Syrië

8 november 2013

Een druppeltje onder de tong. Dat is alles wat nodig is om een kind te beschermen tegen polio. De recente uitbraak van deze gevaarlijke ziekte in Syrië heeft al slachtoffers gemaakt en moet gestopt worden.

UNICEF zet een grootschalige vaccinatiecampagne op waarbij miljoenen kinderen beschermd worden tegen besmettelijke ziektes. Zo worden in Jordanië in drie weken tijd tienduizenden kinderen beschermd tegen polio en mazelen.  Een uitbraak van deze ziektes kan rampzalige gevolgen hebben voor Syrië en de landen eromheen.

Vervuilde kampen

''Het langdurige conflict heeft gevolgen voor meer dan drie miljoen kinderen, van wie er velen in vervuilde vluchtelingenkampen leven,'' vertelt Youssouf Abdel-Jelil van UNICEF Syrië. ''Op deze manier verspreiden ziektes zich heel snel. Daarom beschermen we nu zo veel mogelijk kinderen met een vaccin.''

Eind oktober hebben 800.000 Syrische kinderen een mazelenvaccin gekregen. Daarnaast krijgen 1.6 miljoen kinderen de komende weken vaccins die ze nog niet hebben gekregen, zoals een vaccin tegen polio. De campagne wordt geleid door het Ministerie van Volksgezondheid en ondersteund door UNICEF. Hulp in Syrië is hard nodig, want maar liefst zestig procent van de ziekenhuizen in Syrië is beschadigd.

Tekort aan water, voedsel en zorg

Ook op andere gebieden zet UNICEF alle zeilen bij om vluchtelingen te voorzien van schoon drinkwater, zorg, voeding, onderwijs en bescherming. Maar de oorlog duurt lang en is vooralsnog uitzichtloos. In de hete zomer zijn tekorten aan schoon water ontstaan en de kampen zijn vervuild geraakt. Er is een groot tekort aan fondsen om alle vluchtelingen te kunnen helpen.

polio

Meisje water

Gerelateerd aan dit onderwerp