Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ranomi Kromowidjojo zwemt 18.000 meter

6 november 2013

Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo zet zich in voor UNICEF's 'Hero for Zero'-actie tegen kindersterfte. Op 16 november zwemt zij 18.000 meter in Eindhoven.

Hero for Zero

Ranomi Kromowidjojo is een Hero for Zero en zet zich in voor de strijd tegen kindersterfte. Op zaterdag 16 november zwemt ze 18.000 meter in zwembad de Tongelreep in Eindhoven. Dit doet ze niet alleen, want alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar met een zwemdiploma mogen meedoen. Kinderen zwemmen drie banen van vijftig meter. De zwemactie vindt plaats van 12:00 tot 14:00 en van 14:00 tot 16:00.

Samen sterk

Ranomi vindt het zeer bijzonder dat er kinderen zijn die haar willen helpen. ''Er sterven 18.000 kinderen per dag door oorzaken die eenvoudig te voorkomen zijn. UNICEF vindt dat dit aantal nul moet zijn. Ik ga óók voor nul en ga de uitdaging aan 18.000 meter te zwemmen voor UNICEF's 'Hero for Zero'-actie tegen kindersterfte. Dat kan ik natuurlijk niet alleen. Ik vind het heel bijzonder dat er kinderen zijn die me deze middag willen helpen. Iedereen kan met me meedoen om die 18.000 meter te halen. Succes allemaal, samen maken we er iets moois van!", aldus de olympisch zwemkampioene.

Laten sponsoren

De deelnemende kinderen kunnen zich laten sponsoren en zo geld ophalen voor UNICEF. Via de pagina unicef.nl/iksteunRanomi kunnen zij een eigen sponsorpagina aanmaken. Het inzamelen van geld kan online of met het sponsorformulier dat op de pagina is te downloaden. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door House of Sports, het Pieter van den Hoogenband Zwembad Eindhoven, KNZB en Arena swimwear.

Ranomi

Gerelateerd aan dit onderwerp