Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Moldavië lanceert campagne

6 november 2013

Huiselijk geweld tegen kinderen is een groot probleem in Moldavië. Eind oktober lanceerde de overheid van Moldavië samen met UNICEF de campagne "Protect my Childhood" om geweld tegen kinderen aan te pakken.

Voorlichting

Tijdens de campagne worden er informatiefolders verspreid aan 700.000 families. Het gebruik van geweld tegen kinderen algemeen geaccepteerd in Moldavië. Met de nieuwe campagne worden ouders en families geïnformeerd over hoe ze op een positieve manier met hun kinderen kunnen omgaan. In totaal wordt er een jaar campagne gevoerd waarbij er spotjes worden getoond op tv en informatiebijeenkomsten worden verzorgd over dit thema. Tegelijkertijd worden professionals verder getraind om kinderen die slachtoffer zijn van geweld beter te kunnen helpen.

Een andere aanpak

Meer dan de helft van de kinderen van 6 en 7 jaar krijgt thuis te maken met fysieke straffen, zoals slaan of schoppen. "Elk kind heeft het recht om in een veilige en liefdevolle omgeving op te groeien. Ouders moeten steun krijgen om te leren hoe ze hun kinderen kunnen opvoeden met zorg en zonder geweld", aldus Nune Mangasaryan, UNICEF-vertegenwoordiger in Moldavië. Door te praten met kinderen wanneer ze iets verkeerds doen, en vooral waardering te laten zien als ze iets goeds doen, willen de overheid van Moldavië en UNICEF de situatie voor kinderen in het land verbeteren. 

 

Logo_protectmychildhood

 

  • Lees meer over de internationale UNICEF "End Violence"-campagne
  • Lees meer over het programma van UNICEF in Moldavië