Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA geeft startsein Pluchen Speelgoedactie

31 oktober 2013

Op 30 oktober waren tientallen kinderen en hun ouders getuige van de première van het Sprookjestheater bij IKEA Amsterdam. Met dit kinderfestijn gaf IKEA het startsein voor de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie, waarmee onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children worden gesteund.

Euro per knuffel

Tot en met 5 januari 2014 doneert de IKEA Foundation voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF. Dit jaar kunnen klanten voor het eerst zelfs een tweede bijdrage leveren door bij de uitgang van elke IKEA vestiging hun gekochte knuffels of kinderboeken te doneren. Sipke Jan Bousema, ambassadeur van UNICEF, en Holke Wierema, Directeur van Save the Children gooiden samen symbolisch de eerste knuffels in de doneerbak.

57 miljoen euro

De Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs heeft sinds 2003 wereldwijd 57 miljoen euro opgebracht. De opbrengst is bestemd voor projecten die de toegankelijkheid en kwaliteit van onderwijs verbeteren. "Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Met de speelgoedactie willen wij samen met onze klanten kinderen een betere toekomst geven", aldus Lisen Wirén, Sustainability manager van IKEA Nederland. Dankzij de steun van de IKEA Foundation aan onderwijsprojecten van UNICEF in Burkina Faso gaat 80 procent van de kinderen daar nu naar de basisschool.

Tournee sprookjestheater

Na de première in Amsterdam reist het Sprookjestheater van IKEA de komende weken langs alle vestigingen in Nederland. Op diverse woensdag-  en zaterdagmiddagen kunnen kinderen en hun ouders genieten van een spannende voorstelling. Deze is geïnspireerd op het nieuwe IKEA sprookjesboek 'De Prinses en het Geluk'. 

IKEASP533

IKEAsp3401

Sipke Jan Bousema (UNICEF), Holke Wierema (Save the Children), Kristina Johansson en Lisen Wirén (beide IKEA)  gooien de eerste knuffels in de doneerbak.

IKEASP3402

UNICEF ambassadeur Sipke Jan Bousema in gesprek met kinderen.

IKEASP3403

Kinderen uit de omgeving Amsterdam zijn speciaal naar IKEA gekomen voor de bijzondere premièrevoorstelling van het sprookjestheater.

Gerelateerd aan dit onderwerp