Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Genomineerden Paul van Vliet Award bekend

30 oktober 2013

De nominaties voor de Paul van Vliet Award 2013 zijn bekend. Uit 35 inzendingen koos de jury voor Stichting Agnes van Leeuwenberch, Stichting Jong010 en Stichting Sport Helpt. De drie genomineerden maken kans op een kunstwerk en een geldprijs van € 10.000,- voor hun project.

De Paul van Vliet Award is een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is bedoeld voor organisaties die zich in Nederland op een bijzondere en vernieuwende manier inzetten voor kinderen. De prijsuitreiking vindt plaats in de Efteling op de Dag van de Rechten van het Kind, op 20 november. Na presentaties van de genomineerden maakt de jury bekend wie de eerste Paul van Vliet Award in ontvangst mag nemen. De drie genomineerden maken kans op een kunstwerk en een geldprijs van € 10.000,- voor hun project.

Stichting Agnes van Leeuwenberch 

Stichting Agnes van Leeuwenberch biedt met Huize Agnes een tijdelijke opvang aan vrouwen en hun kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland verblijven. Momenteel zwerven deze vrouwen met hun kinderen nog vaak over straat, omdat zij geen gebruik kunnen maken van Nederlandse voorzieningen. De stichting vindt dat deze kwetsbare groep een veilig onderkomen verdient en wil de kinderen de nodige middelen geven om naar school te kunnen met het project 'Klaar voor een nieuw schooljaar'.

Stichting Jong010 

Jong010 is een gratis krant voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar uit Rotterdam. De krant komt maandelijks uit en wordt verspreid via basisscholen. De gedachte achter Jong010 is dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen om zich te ontwikkelen. De kinderkrant helpt kinderen bij hun taalontwikkeling, betrekt hen bij de omgeving waarin ze opgroeien en stimuleert ze het beste uit zichzelf te halen.

Stichting Sport Helpt

Stichting Sport Helpt is een stichting in oprichting. Deze stichting van Tim Jenniskens en Rogier Hofman, beide Olympisch hockeyers, wil droomontmoetingen faciliteren voor ernstig zieke kinderen met hun favoriete topsporter. Het doel is om kinderen een lach op het gezicht te bezorgen in moeilijke tijden en het de kracht te geven door te zetten.

De Paul van Vliet Award

De Paul van Vliet Award is in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland. De prijs geeft invulling aan de oproep van de VN-kinderrechtenorganisatie om samen te bouwen aan een betere wereld voor kinderen. Elke organisatie met een baanbrekend idee of buitengewone prestatie ter verbetering van de positie van één of meerdere kinderen, kan meedingen naar de award.

kinderen

Gerelateerd aan dit onderwerp