Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Renate Verbaan bij Kanjers van Goud

17 oktober 2013

Kinderarbeid

"Tijdens deze reis naar Nepal voor UNICEF en Kanjers van Goud  ontmoette ik het 17-jarige meisje Bhagawoti. Zij startte op haar 12e met werken, omdat haar vader dat niet meer kon," vertelde de presentatrice afgelopen maandag 14 oktober bij Koffietijd. In Nepal is er een leerplicht voor kinderen, maar in de praktijk wordt deze niet goed nageleefd. Van alle kinderen tussen de vijf en zeventien jaar moet 40% werken, omdat dit de enige manier is om te overleven.

"Out of School"- project

Het onderwijsproject "Out of School" van UNICEF zorgt ervoor dat werkende kinderen onderwijs krijgen in een veilige omgeving. Ze krijgen psychische hulp en komen via dit project in contact met leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten. UNICEF wil ervoor zorgen dat in Nepal de rechten van kinderen gerespecteerd en nageleefd worden. "Dankzij UNICEF krijgt Bhagawoti nu alsnog onderwijs en haalt ze, als het goed gaat, binnenkort haar diploma," vertelt Renate.

Gouden Kanjer Lieke

In 'Kanjers van Goud', een programma van de Nationale Postcode Loterij, gaan bekende Nederlanders op zoek naar een Kanjer van Goud. Renate gaat langs bij Lieke van der Wiel; zij werkt al twaalf jaar voor UNICEF en woont nu vijf jaar in Nepal om zich in te zetten voor kinderen en hun recht op onderwijs. Renate overhandigt niet alleen de Gouden Wimpel aan Lieke; ook krijgt zij een bedrag van 25.000 euro uitgereikt namens de Nationale Postcode Loterij voor UNICEF.

Kanjers van Goud is zondag 20 oktober om 23.30 uur te zien op RTL 4.

2013 Nepal _Renate Verbaan _3508

2013 Nepal _Renate Verbaan _3681

Gerelateerd aan dit onderwerp