Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

NWGN organiseert symposium over ondervoeding in de wereld

14 oktober 2013

Op 11 oktober organiseerde de Netherlands Working Group on Nutrition (NWGN) een symposium in Den Haag over ondervoeding in de wereld. De bestrijding van ondervoeding is een van de meest rendabele investeringen voor economische ontwikkeling en zorgt ervoor dat landen de armoedecirkel kunnen doorbreken.

Chronische ondervoeding

Als lid van de NWGN, kwam UNICEF bij het symposium samen met ontwikkelingsorganisaties, kenniscentra, het bedrijfsleven en het ministerie van Buitenlandse Zaken voor informatie over de voeding voor moeders en kinderen wereldwijd. In de eerste twee levensjaren is voeding cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Dit concludeerde het medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet in 2008 in een uitgave van de Nutrition series. Door chronische ondervoeding, lopen baby's en peuters een groei- en ontwikkelingsachterstand op die niet meer is in te halen. In de Nutrition series van 2013 pleiten onderzoekers voor een bredere aanpak van het wereldwijde voedselprobleem. Wetenschappers, NGO's, bedrijven en overheden slaan daarom de handen ineen om dit probleem aan te pakken.

1000-dagen plan

De periode vanaf de conceptie tot en met het tweede levensjaar van een kind duurt 1000 dagen. Deze periode bepaalt hoe gezond een kind ter wereld komt en hoe het kind zich ontwikkelt in de rest van zijn/haar leven. UNICEF levert met het 1000-dagen plan prenatale zorg en extra vitaminen voor de moeder, voorlichting over voeding en hygiëne en algemene zorg bij ziekte. Door aandacht te besteden aan voeding, richt UNICEF zich op de basisbehoeften die het mogelijk maken dat elk kind gezond opgroeit en goed ontwikkelt. Gezonde voeding bevordert daarmee niet alleen de ontwikkeling van een kind, maar ook de ontwikkeling van een land.

Ond2

UNICEF levert Plumpy'nut bij ondervoeding in gebieden met hongersnood

Gerelateerd aan dit onderwerp