Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jongerendebat Koninkrijksjeugdparlement St. Maarten

14 oktober 2013

Onbekend maakt onbemind

Ondanks de speciale en langdurige band tussen Nederland en de Caribische eilanden, weten zij niet veel van elkaar. Daar wil KYP verandering in brengen. Nederlandse en Caribische jongeren gaan in mei 2014 in debat met elkaar over belangrijke onderwerpen zoals onderwijs, gezondheid, milieu, werk en cultuur. Teams uit Nederland, Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustasius gaan met elkaar in gesprek. The Kingdom Youth Parliament (KYP) is een initiatief van het Comité Koninkrijksrelaties, het Nationale Comité 200 jaar Koninkrijk en vijf enthousiaste jonge mensen: de KYP ambassadeurs.

Jongeren, laat je stem horen!

UNICEF vindt het belangrijk dat de stem van jongeren gehoord wordt. Want wat vinden zij zelf van hun situatie en welke ideeën hebben zij voor verbeteringen? Dat waren ook vragen die UNICEF aan kinderen en jongeren stelde tijdens het onderzoek Koninkrijkskinderen op de zes eilanden.

Inschrijven

Ben je tussen de 16 en 23 jaar, kun je goed debatteren en ben je geïnteresseerd in politiek en koninkrijksrelaties? En ben je bereid om tussen 19 en 25 mei 2014 af te reizen naar Sint Maarten? Geef je dan nu op via de website van KYP!