Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Griezelen tijdens de lancering van de nieuwe H&M ‘All for Children’-verkleedcollectie

10 oktober 2013

Renate presenteert de show

In samenwerking met Kek Mama en UNICEF showden 31 kinderen gisteren de nieuwe collectie van H&M, die dit jaar bestaat uit magische verkleeditems in het thema Halloween. Het kantoor van Sanoma Media was omgetoverd in een heus sprookjesbos waar kinderen cupcakes versierden, piratenschepen bouwden, houthakten en zichzelf lieten fotograferen. Ook voor ouders was er genoeg te doen: zij konden als allereerste items uit deze speciale collectie kopen. UNICEF-ambassadeur Renate Verbaan zorgde voor een spectaculaire presentatie van de show. Na afloop is ook zij flink aan het shoppen geslagen: "Als 25% van de opbrengst naar UNICEF gaat, verwen ik mijn kinderen heel erg!", vertelt de jonge moeder enthousiast.

Renate H&m Show

Betoverende collectie

De 'All for Children'-collectie is geïnspireerd op een achttiende-eeuws gemaskerd bal, een sprookje met zeelui, zeemeerminnen en piraten met tattoos. Items als piratentopjes met strikken, spookjurkjes met volants en tassen in de vorm van de mopshond van Marie Antoinette maken deel uit van de meisjescollectie. Jongens kunnen zich bijvoorbeeld hullen in een kapiteinsjas met knooplussen, een tattooshirt voor piraten, een vleermuiscape of een pak met skeletprint. De collectie is gedeeltelijk gemaakt van duurzamere materialen, zoals biologisch katoen.  

Verkleden met een doel

Met deze nieuwe 'All for Children'-collectie steunt H&M het UNICEF-project dat ernaar streeft om kinderarbeid in India en Bangladesh terug te dringen en de toegang tot goed onderwijs en gezondheidszorg voor kinderen te verbeteren.