Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

1 pak = 1 vaccin: Pampers tegen tetanus

7 oktober 2013

Elke negen minuten sterft een pasgeboren baby aan de gevolgen van tetanus. Pampers en UNICEF gaan samen de strijd tegen deze veelvoorkomende ziekte aan. Voor ieder verkocht pak Pampers krijgt UNICEF een vaccin tegen tetanus.

Pampers voert deze actie in Nederland ieder jaar van 1 oktober tot 1 januari. In 2013 vindt deze actie al voor de achtste keer plaats. En dat heeft resultaat, want tot nu toe heeft Pampers al 300 miljoen vaccins aan UNICEF gedoneerd. Ook Wehkamp.nl werkt mee aan de campagne door per verkocht pak luiers niet een, maar twee vaccins te doneren aan UNICEF.

Tetanus is jaarlijks verantwoordelijk voor de dood van 58.000 pasgeboren baby's. En dat terwijl de ziekte met eenvoudige tetanusvaccinaties is te voorkomen. UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schatten in dat uitbanning van deze ziekte in 2015 haalbaar is. Met twee vaccins is de (toekomstige) moeder drie jaar beschermd. En elke baby die zij in deze periode krijgt is beschermd tot twee maanden na de geboorte.

Pampers 2013

Pampers