Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF levert noodhulp aan kinderen en vrouwen in de Centraal-Afrikaanse Republiek

2 oktober 2013

UNICEF levert noodhulp aan meer dan 5500 families in het noordwesten van de Centraal-Afrikaanse Republiek die zijn getroffen door het recente geweld. Volgens de VN zijn er op dit moment bijna 400.000 mensen gevlucht voor het geweld. Het overgrote deel hiervan zijn kinderen en vrouwen zijn.

Levensreddende hulp

UNICEF levert momenteel de belangrijkste voorzieningen zoals schoon drinkwater, dekzeilen, dekens, slaapmatten en zeep. Meer hulp is onderweg naar de regio in de vorm van medische zorg en voedsel. UNICEF en haar partners blijven, ondanks de moeilijke omstandigheden, levensreddende hulp bieden. Geld blijft echter een acuut probleem; tot nu toe heeft UNICEF acht miljoen euro ontvangen, terwijl er nog 15,5 miljoen euro nodig is om dit jaar de belangrijkste voorzieningen te leveren.

Op de vlucht voor het geweld

De laatste negen maanden van onzekerheid zijn rampzalig geweest voor kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Meer dan 250.000 kinderen kunnen door het aanhoudende geweld niet meer naar school. Seksueel geweld tegen jonge meisjes komt steeds vaker voor en ongeveer 3.500 jongens zijn gedwongen om deel te nemen aan de gewapende strijd.

Mazelen

Tot nu toe zijn er vanuit het hele land minimaal 600 gevallen van mazelen gemeld. UNICEF is op 30 september, in samenwerking met partners, een vaccinatiecampagne gestart tegen mazelen. De samenwerkende organisaties proberen 550.000 kinderen te bereiken in alle delen van het land.

 CAR533

UNICEF probeert zo veel mogelijk slachtoffers van het geweld te bereiken

CAR340

UNICEF levert noodhulp in de Centraal-Afrikaanse Republiek

CAR3403

Kinderen worden gevaccineerd tegen mazelen

CAR3402

Gerelateerd aan dit onderwerp