Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jan Hommen doneert afscheidscadeaus ING aan UNICEF

27 september 2013

Hij werd aangenomen om ING door de crisis te loodsen, en heeft zijn taak inmiddels volbracht. CEO Jan Hommen neemt deze week afscheid van het bedrijf. Het verzoek om zijn afscheidscadeaus aan UNICEF te doneren leverde maar liefst 4.667 lespakketten op voor kinderen in Zambia.

Tijdens de receptie waar het personeel afscheid nam, overhandigde Jan Hommen de cheque aan UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet. Sinds 2005 is ING partner van UNICEF. Op die manier is in de afgelopen jaren ruim 23 miljoen euro gedoneerd aan UNICEF. Samen werken we aan een beter toekomst voor kinderen wereldwijd. Dat doen we door te investeren in onderwijs, de sleutel tot ontwikkeling.

Zambia

Voor iedere afscheidsboodschap die medewerkers van ING achterlieten voor Jan Hommen, doneerde ING een bedrag aan UNICEF. Samen met de afscheidscadeaus gaat dit bedrag naar onderwijsprojecten in Zambia. Kinderen in Luapula, de armste provincie van Zambia, kampen met veel problemen. UNICEF zet zich ervoor in dat deze kinderen goed onderwijs krijgen en uitzicht hebben op een betere toekomst.Veel gezinnen worden getroffen door hiv en aids, scholen zijn vaak ver weg of van slechte kwaliteit en veel kinderen, vooral meisjes, zijn slachtoffer van misbruik. ING steunt UNICEF bij een grootproject om kinderen een beter leven en een toekomstperspectief te geven.

Jan Hommen

Gerelateerd aan dit onderwerp