Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

EU doneert 34 miljoen euro aan UNICEF voor Syrische kinderen

25 september 2013

De Europese Unie (EU) doneert 34 miljoen euro aan UNICEF voor hulp aan Syrische kinderen. Het geld is bedoeld om kinderen in het Syrische conflict te beschermen en ze toegang te bieden tot onderwijs in Syrië, en buurlanden Jordanië en Libanon.

Zicht op een betere toekomst

"Met deze bijdrage willen we de mensen helpen die in een conflict het meest kwetsbaar zijn: kinderen en jongeren. We moeten er alles aan doen om een verloren generatie te voorkomen die zonder scholing opgroeit. Met onze hulp krijgen 2,5 miljoen kinderen een kans op onderwijs en zicht op een betere toekomst" zei Stefan Füle,  Commissaris voor Uitbreiding en Europees nabuurschapsbeleid. Met een  "Back to Learning" campagne in Syrië en de omringende landen is UNICEF op dit moment al bezig om ruim 1,5 miljoen kinderen te voorzien van schooltassen met schoolspullen zoals pennen, potloden en schriften.

Herstel en ontwikkeling

De EU is de grootste internationale donor voor wat betreft hulp aan slachtoffers van het Syrische conflict. Tot nu toe hebben de Commissie en de lidstaten ruim 1,8 miljard euro ter beschikking gesteld voor herstel en ontwikkeling in de regio. De hulp bereikt meer dan 80% van de Syrische bevolking die getroffen is door het conflict.

 

Syrie5331

Het Syrische vluchtelingenkamp Za'atari in Jordanië vanuit de lucht. Meer dan 1 miljoen kinderen zijn al gevlucht voor het geweld.

Syrie3405

In Libanon is 1 op de 6 mensen een Syrische vluchteling

Syrie3401

UNICEF levert schoolspullen aan meer dan een miljoen kinderen

Syrie3403

Gerelateerd aan dit onderwerp