Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA Foundation doneert 60 miljoen euro voor UNICEF-programma's in India

23 september 2013

De IKEA Foundation doneert 60 miljoen euro aan UNICEF voor haar  programma's  in India. De IKEA Foundation wil hiermee de gezondheid, bescherming en het onderwijs van miljoenen kinderen in India verbeteren. Sinds 2002 heeft UNICEF meer dan 74 miljoen mensen in India kunnen helpen met de steun van de IKEA Foundation.

De IKEA Foundation zet zich in om de kansen van de armste kinderen in de wereld verbeteren. Sinds 2002 heeft UNICEF miljoenen kinderen in India kunnen helpen met de steun van de IKEA Foundation. UNICEF en de IKEA Foundation ondersteunen een Indiaas overheidsprogramma om de overlevingskans, ontwikkeling en groei van alle kinderen in India te verbeteren. Hiermee creëren UNICEF en de Indiase overheid een veilige omgeving voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven. Het doel van de IKEA Foundation is om in 2015 wereldwijd 100 miljoen kinderen helpen met de programma's die ze steunt.

Kindersterfte en ondervoeding

Meer dan 20% van de wereldwijde sterfgevallen onder kinderen, vindt plaats in India. Ook ondervoeding is een groot probleem; meer dan 38% van de ondervoede kinderen in de wereld leeft in India. Dit is grotendeels te wijten aan het gebrek aan goede medische zorg, schoon water, goede sanitaire voorzieningen voor kinderen onder de twee jaar en hun moeders. Met de donatie van de IKEA Foundation wil UNICEF de kindersterfte en ondervoeding in India verminderen en gezondere voeding bieden.

Goed onderwijs en een gezonde start

Per Heggenes, CEO van IKEA Foundation, zei: "De IKEA Foundation gelooft erin dat alle kinderen goed onderwijs en een gezonde start in het leven verdienen. Door onze bijdrage van 60 miljoen euro krijgen miljoenen kinderen en moeders toegang tot medische zorg en onderwijs." In India verlaten meer dan 80 miljoen kinderen vroegtijdig hun school en meer dan 8 miljoen kinderen gaan helemaal niet naar school. 

India533

Met hulp van de IKEA Foundation en UNICEF krijgen Indiase meisjes toegang tot onderwijs

Gerelateerd aan dit onderwerp