Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF levert schoolspullen in Syrië

18 september 2013

UNICEF ondersteunt, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs en andere partners in Syrië, een "Back to Learning" campagne. Met deze campagne willen UNICEF en haar partners een miljoen kinderen in de schoolgaande leeftijd bereiken die zijn getroffen door het conflict.

Schoolspullen

UNICEF levert schooltassen met schoolspullen aan een miljoen kinderen verspreid over heel Syrië. De kinderen krijgen benodigdheden zoals pennen en kladblokken. Ongeveer de helft van deze spullen is al onderweg naar de plekken waar ze het hardst nodig zijn: Ragga, Deir ez Zour, Homs, Hassakeh en Rural Damascus. Daarnaast levert UNICEF ook 5.000 onderwijspakketten, 3.000 sport- en spelpakketten en 800 educatieve speelpakketten voor de jongste kinderen.

Aanhoudend geweld

Door het conflict zijn bijna 4.000 scholen verwoest of beschadigd. Dat is ongeveer eenvijfde van alle scholen in Syrië. Sommige scholen worden gebruikt als opvangplaats voor families die hun huis zijn kwijtgeraakt. Sinds het laatste schooljaar hebben bijna twee miljoen Syrische kinderen tussen de zes en 15 jaar oud hun school verlaten vanwege het aanhoudende geweld of omdat ze zijn gevlucht. Het nieuwe schooljaar in Syrië is begonnen op 15 september.

Syrië533

Groep 3 op een school in Rural Damascus die klaar is voor de eerste schooldag nadat ze UNICEF schooltassen hebben gekregen. 

Noodhulp in Syrië en omringende landen

Noodhulp Syrië

Ook in de buurlanden Irak, Libanon, Turkije en Jordanië doet UNICEF er alles aan om gevluchte Syrische kinderen te helpen. We zetten alle zeilen bij om vluchtelingen te voorzien van schoon drinkwater, zorg, voeding, kleding en onderwijs.

 

Syrische kinderen terug naar school 

Syrie3401

De eerste schooldag van Syrische kinderen op 15 september

Syrie3402

"Ik kon niet wachten totdat school weer begon en ik ben blij dat ik deze tas nu elke dag naar school mag dragen", zei de 6-jarige Ghaith.

Gerelateerd aan dit onderwerp