Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Humanity City: een tentoonstelling over hoop en inspiratie

9 september 2013

Humanity City: een kleurrijke stad van hoop en inspiratie. Humanity City is een tentoonstelling dat het verhaal vertelt van mensen die zich inzetten voor een betere wereld. Claudia de Breij, ambassadeur van UNICEF, werkt mee aan deze bijzondere tentoonstelling en deelt op deze manier haar ervaringen in Tsjaad.

Tentoonstelling over hoop en inspiratie

Humanity City wordt georganiseerd door het Humanity House in Den Haag en is te zien vanaf september 2013 tot en met februari 2014. Beroemde en minder bekende mensen krijgen een klein huisje en laten daarop zien welke actie zij ondernemen om bij te dragen aan een betere wereld. Met foto's, films en teksten krijgen bezoekers een duidelijk beeld van het effect dat hulp in zulke situaties kan hebben.

Claudia is vanaf jonge leeftijd al zeer geïnteresseerd in het werk van goede doelen. Ze besefte dat ze de wereld niet in een keer kon redden, maar ook dat een enkel persoon wel een verschil kan maken. Mede hierom meldde Claudia zich aan als ambassadeur van UNICEF en bezocht ze het Afrikaanse land Tsjaad. Daar zag ze hoe ondervoede kleine kinderen opknapten van Plumpy'Nut; een voedingsproduct met extra verrijkte notenpasta dat wordt gebruikt bij ondervoeding.  "Wanneer je een kind hebt en de paniek voelt van een baby met honger, maar geen melk binnen handbereik hebt, kun je je inbeelden dat er mensen zijn die het niet kunnen krijgen", aldus Claudia.

Naast de ervaringen van Claudia, zijn er ook huisjes van o.a. Floortje Dessing, Katja Römer-Schuurman, Najib Amhali en Clarence Seedorf. Zij delen op deze manier hun verhaal over hoe zij zich inzetten voor een betere wereld. Bezoek ook eens het Humanity House en word een ervaring rijker!

Claudia tijdens de hongersnood in Tsjaad

VClaudia1

Claudia3

Gerelateerd aan dit onderwerp