Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA Foundation doneert speelgoed aan UNICEF

21 augustus 2013

Van handpoppen en scharen, tot blokken en papier. De IKEA Foundation heeft een grote donatie aan speelgoed gedaan om kinderen in extreme situaties de kans te geven om te spelen en te leren. De producten worden door UNICEF verspreid onder 1.2 miljoen kinderen over de hele wereld.

Waarde 1,5 miljoen euro

De IKEA Foundation heeft IKEA speelgoed ter waarde van ruim 1,5 miljoen euro aan UNICEF gedoneerd. Dankzij de donatie kunnen kinderen in nood zich ondanks de situatie blijven ontwikkelen door te spelen. De producten - van handpoppen en scharen, tot blokken en papier - komen terecht in 24.000 Early Childhood Development (ECD) kits die UNICEF uitdeelt in landen waar kinderen nauwelijks toegang hebben tot leermiddelen. De komende twee jaar worden de ECD kits verspreid onder naar schatting 1,2 miljoen kinderen over de hele wereld.

Early Childhood Development (ECD) kits

Wanneer jonge kinderen opgroeien in conflictsituaties of rampgebieden krijgen zij vaak niet de gelegenheid om kind te zijn. Met de ECD kits geeft UNICEF kinderen de kans om te spelen en leren onder extreme omstandigheden. Het speelgoed van IKEA - acht producten in totaal - is uitgezocht door onderwijsspecialisten van UNICEF en helpt kinderen bij het ontwikkelen van spraak, motorische vaardigheden en interactie met andere kinderen. De ECD kit bevat hand- en vingerpoppen, bouwblokken, een blokkenstoof, een bouwtoren, scharen, gekleurd papier en een rol tekenpapier.

Kritieke jaren

"Uit onderzoek blijkt dat de eerste jaren in het leven van een kind kritiek zijn voor de ontwikkeling van de hersenen. Dankzij de donatie van de IKEA Foundation kunnen kinderen in deze jaren verschillende vaardigheden ontwikkelen", aldus Leila Pakkala, UNICEF Director Private Fundraising en Partnerships. "Alle IKEA producten zijn uitgekozen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en bieden hoop en een gevoel van veiligheid in extreem moeilijke situaties."

Grootste zakelijke partner

De IKEA Foundation is al meer dan 10 jaar een belangrijke partner van UNICEF. Samen maken zij zich hard voor de rechten van het kind. Sinds 2001 heeft de IKEA Foundation meer dan 150 miljoen euro - in geld en in natura - gedoneerd en toegezegd aan UNICEF. Daarmee is de IKEA Foundation op dit moment de grootste zakelijke donateur van UNICEF. "Door de ECD kits te voorzien van IKEA speelgoed kunnen we UNICEF weer op een nieuwe manier helpen bij hun werk om de meest kwetsbare kinderen ter wereld te steunen", zegt Per Heggenes, IKEA Foundation CEO. "De geselecteerde producten helpen daar waar de nood het hoogst is en brengen hopelijk een glimlach terug op de gezichten van deze kinderen."

ECD kitsEen Early Childhood Development (ECD) kit met IKEA producten.
IKEADankzij de donatie kunnen kinderen in nood zich ondanks de situatie blijven ontwikkelen door te spelen.
IKEA ECDSpelenderwijs leren met de ECD kits.

Gerelateerd aan dit onderwerp