Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Care Plus doneert muskietennetten voor campagne Schiphol en UNICEF

1 augustus 2013

Overal op luchthaven Schiphol hangen ze: muskietennetten van Care Plus. Ze beschermen reizigers dit keer niet tegen muggen, maar vragen extra aandacht voor de collectezuilen van UNICEF. De netten van Care Plus leveren hiermee hopelijk een veelvoud aan levensreddende muskietennetten voor gezinnen in Burundi op.

Want deze zomer voeren Schiphol en UNICEF gezamenlijk actie tegen kindersterfte. Het doel: 50.000 malarianetten voor gezinnen in Burundi bijeen brengen. In Burundi sterven iedere dag vijf kinderen aan malaria, en dat terwijl de oplossing zo eenvoudig is. Care Plus ondersteunt de actie van Schiphol en UNICEF met een donatie van muskietennetten voor op de luchthaven.

"Care Plus steunt de campagne van Schiphol en UNICEF van harte'', zegt directeur Arnoud Aalbersberg. ''Ook wij streven naar een malariavrije wereld. Care Plus heeft meer dan 20 jaar ervaring en een complete lijn gezondheid beschermende producten, zoals insectwerende middelen en geïmpregneerde muskietennetten. De meeste muggen zijn tussen zonsondergang en zonsopgang actief. Een geïmpregneerde klamboe voorkomt dat (malaria) muggen op het net landen of er doorheen steken en draagt bij aan een veilige en
ongestoorde nachtrust.''

Wat kun jij doen

Een malarianet voor een gezin in Burundi kost slechts 3 euro, voor ons de prijs van een drankje op een terras. Doneer daarom overgebleven vreemde valuta in de collectezuilen op Schiphol, of doneer 50 cent bij een aankoop op de luchthaven. Ook bij het reserveren van een parkeerplaats kun je een donatie aan UNICEF doen. Of sms 'malaria' naar 4333 en doneer eenmalig een malarianet.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp