Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vracht met Wavin donatie aangekomen in Bhutan

23 juli 2013

Wavin helpt UNICEF om kinderen te voorzien van schoon (drink)water en goede sanitatie. Het bedrijf heeft acht containers met producten voor drinkwatervoorziening en regenwateropvang gedoneerd aan UNICEF in Bhutan. De eerste vracht is vandaag aangekomen.

Scholen

Afgevaardigden van UNICEF en het Ministerie van Gezondheid in Bhutan namen de goederen in ontvangst. De producten worden binnenkort getransporteerd naar scholen, waar zij worden geïnstalleerd. Eerder hebben Wavin-medewerkers, in overleg met waterspecialisten van UNICEF en het Ministerie van Gezondheid, gekeken naar verbeterde mogelijkheden voor het transport, de opslag, en het filteren van water op deze vijf scholen. Door de aanleg van goede waterleidingen en door (regen-)water goed op te slaan kunnen scholen in moeilijk bereikbare gebieden een voorraad opbouwen voor drogere tijden.

Sinds 2005

Wavin en UNICEF werken sinds 2005 samen onder de noemer 'Providing Essentials for Children' om kinderen wereldwijd te voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. De samenwerking richt zich op 3 gebieden: geld, producten en kennis. Na intensief te hebben samengewerkt in Mali, Papua Nieuw Guinea en Nepal, is de aandacht sinds eind 2011 gevestigd op Bhutan.

Bhutan

Het hebben van toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen is een groot probleem in het dunbevolkte, onherbergzame Bhutan. Van de scholen heeft 30% geen toegang tot schoon drinkwater, 44% heeft geen sanitaire voorzieningen. Wavin en UNICEF zetten zich in om op 38 scholen de sanitatie te verbeteren. Op 26 scholen worden wateropslagsystemen geïnstalleerd. Bovendien worden leraren getraind in het belang van goede hygiëne. In totaal worden met dit project circa 5.000 kinderen bereikt.

wavin
Bhutan1
Bhutan 3

Gerelateerd aan dit onderwerp