Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Toespraak Malala voor de VN in New York

23 juli 2013

Op 12 juli, haar 16e verjaardag, hield het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai een betoog in het VN-hoofdkwartier in New York voor het recht op onderwijs voor elk kind.

Toespraak bij de VN

Het was de eerste toespraak van Malala sinds ze vorig jaar werd neergeschoten door de Taliban omdat ze zich inzet voor meisjesonderwijs in haar land. Ze overleefde de aanslag maar net.

De Verenigde Naties hebben 12 juli uitgeroepen tot Malala Day. Malala benadrukte dat de dag niet in het teken staat van haar. "De dag is voor alle vrouwen, meisjes en jongens die voor hun rechten hebben gevochten."

Malala VN

Malala: "Laat ons boeken en pennen oppakken, het zijn de meest krachtige wapens. Een kind, een leraar, een pen en een boek. Dat zijn de dingen die de wereld kunnen veranderen."

 

Gerelateerd aan dit onderwerp