Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Konvooi met hulpgoederen aangekomen in Aleppo, Syrië

23 juli 2013

Een konvooi met levensreddende hulpgoederen is vandaag afgeleverd in Aleppo, Syrië. Het konvooi van vijftien trucks vol goederen is onder andere dankzij UNICEF en het Arabische Rode Kruis terecht gekomen bij de mensen die het hard nodig hebben.

De hulpgoederen helpen slachtoffers van het conflict in Syrië direct in het dagelijks leven. Er zijn onder andere medicijnen geleverd die 30.000 mensen met diarree helpen. Ook zijn er 20.000 medische pakketten en 2.000 hygiënekits voor gezinnen geleverd. Daarnaast zijn er kookgerei, extra voedzame biscuits tegen ondervoeding en schoolspullen bezorgd.

''De humanitaire situatie in Aleppo is verschrikkelijk'', vertelt Yoka Brandt van UNICEF. ''Ons doel is om alle kinderen te bereiken dit hulp nodig hebben, waar ze ook zijn.'' In Aleppo wonen maar liefst 2.4 miljoen mensen die door het conflict getroffen zijn.

Drinkwater


''Er is ernstig behoefte aan water, voedsel en een dak boven het hoofd'', vult Ahmedou Bahah van UNICEF aan. UNICEF heeft vijf generatoren en acht watertanks geleverd die samen meer dan 1 miljoen mensen in Aleppo van drinkwater kunnen voorzien. Het conflict in Syrië gaat echter het derde jaar in, en hulp is hard nodig. De prijzen van primaire levensbehoeften zijn inmiddels verviervoudigd.

Daarom werkt UNICEF hard om zo veel mogelijk konvooien met hulpgoederen als deze tot stand te brengen. Tot nu toe hebben UNICEF en partners 10 miljoen mensen van schoon drinkwater voorzien, 1.5 miljoen kinderen gevaccineerd, ervoor gezorgd dat 300.000 kinderen naar school gaan en zijn er 450 schoolclubs opgericht waar kinderen psychosociale ondersteuning krijgen.

Vogelkooi

Een jongen vlucht met zijn vogel in een kooi voor sluipschutters uit de straten van Aleppo, Syrië.

Meisjes

Heslen (2) en haar vriendinnetje Leloz (3) spelen in een vluchtelingenkamp in Domiz. De stank die dit vervuilde stroompje water veroorzaakt is enorm, maar er is nergens een leukere plek om te spelen.

Gerelateerd aan dit onderwerp