Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen zamelen geld in op Schiphol voor UNICEF

15 juli 2013

easyJet-passagiers kunnen in de zomerperiode aan boord kleingeld doneren voor UNICEF. Met een unieke online video, waarin kinderen geld ophalen voor UNICEF op Schiphol, wordt vandaag het startschot van de actie gegeven.

Heitje voor een karweitje

Van 15 juli tot en met 30 september 2013 roept easyJet alle passagiers op om aan boord van easyJet-vluchten kleingeld te doneren aan UNICEF. Als startschot van deze actieperiode verrichtte een grote groep kinderen op Schiphol een 'karweitje voor een heitje'. Een kans voor easyJet-passagiers en bezoekers van Schiphol om in ruil voor een wafel, een souvenir, een tour op Schiphol, of een glas zelfgemaakte limonade een donatie te doen aan UNICEF. En natuurlijk een mooie gelegenheid voor Nederlandse kinderen om zich in te zetten voor kinderen die het minder goed hebben.

Passagiers doneren kleingeld

Met de Change for Good-video laat easyJet  zien dat een klein gebaar veel waard kan zijn. Passagiers kunnen een verschil maken door aan boord hun kleingeld te doneren in de speciale Change for Good-zakken. De opbrengst helpt UNICEF om de levens van kinderen en moeders in ontwikkelingslanden te redden. easyJet is vorig jaar in 30 verschillende landen gestart met deze samenwerking. Sinds de start is er al ruim 1,6 miljoen euro aan donaties verzameld van easyJet-passagiers in heel Europa. Als symbool voor de samenwerking is er een exclusief vliegtuig ontworpen met 'UNICEF' op de staart. Deze bijzondere ambassadeur bezoekt alle easyJet-bestemmingen om de samenwerking nog meer internationale zichtbaarheid te geven.

Achter de schermen

easyjet

Gerelateerd aan dit onderwerp