Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Samenwerking Windmill Cup en UNICEF

3 juli 2013

De Windmill Cup en UNICEF Nederland zijn een samenwerking aangegaan, met als doel aandacht te vragen voor het belang van sport voor kinderen. Naast dat UNICEF tijdens het toernooi zichtbaar zal zijn, ondersteunt de Windmill Cup een schoolproject van UNICEF in Zuid-Afrika.

De Windmill Cup is een internationaal (grand slam) jeugd-tennistoernooi dat van 13 tot en met 21 juli in Velp wordt gespeeld. UNICEF zal tijdens het toernooi prominent zichtbaar zijn. De Windmill Cup ondersteunt een sportproject van UNICEF op scholen in Zuid-Afrika. Maar liefst 12,7 miljoen kinderen leven daar onder extreem moeilijke omstandigheden. Ze hebben te maken met criminaliteit, geweld, drugs en alcohol. Meer dan 3,7 miljoen kinderen hebben een of beide ouders verloren. Een kwart van alle kinderen maakt de basisschool niet af en er is een groot gebrek aan sport- en speelmogelijkheden. UNICEF zet zich in om het leven van deze kinderen structureel te verbeteren.

Een logische combinatie

Joanne Buning van UNICEF Nederland vertelt het volgende over de samenwerking: "Windmill Cup en UNICEF is een logische combinatie. Sport verbroedert, is gezond, geeft zelfvertrouwen en is leuk om te doen. Wij zetten ons in voor kinderen in de hele wereld. En het mooie is dat 'de hele wereld' tijdens de Windmill Cup een ruime week lang bij elkaar is. Dat maakt de Windmill Cup tot een erg mooi podium om de boodschap van UNICEF uit te dragen."

Toptennis en een breder venster

De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour en daarmee het sterkste jeugdtennistoernooi dat in Nederland wordt gespeeld. Veel huidige top-10 spelers als Federer en Wozniacki speelden in hun jeugdjaren deze tour. De Windmill Cup laat toptennis zien en biedt daarnaast een breder venster naar 'tennis, topsport en toekomst' door het organiseren van wijk- en schoolprojecten, milieuprojecten en de samenwerking met UNICEF. Het toernooi is vrij toegankelijk voor publiek.

Doe jij ook mee?

Wil jij UNICEF ook helpen met dit schoolproject in Zuid-Afrika? Kom dan naar de Windmill Cup (13-21 juli) in Velp. Het maakt niet uit of je toeschouwer, toernooisponsor, deelnemer, vrijwilliger of buurtbewoner bent. Meedoen kan op verschillende manieren:

  • Aceclub
    Word lid van de Aceclub en stel een geldbedrag beschikbaar voor elke ace die tijdens de zes finalewedstrijden van de Windmill Cup wordt geslagen. Het bedrag gaat naar UNICEF.
  • Koop tennisballen
    De ballen waarmee tijdens de Windmill Cup wordt gespeeld, worden voor 2,50 euro per blik verkocht. De opbrengst gaat naar UNICEF.
  • Broodje UNICEF
    De Windmill Cup serveert dagelijks een 'Broodje UNICEF'. Van ieder verkocht broodje gaat een bedrag naar UNICEF.

340WindmillCup

Gerelateerd aan dit onderwerp