Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Puberruil Xtra 7 juli

3 juli 2013

In een nieuwe aflevering van Puberruil Xtra ruilt de 19-jarige Jeroen uit Apeldoorn met Saurav, een ambitieuze jongen van 18 jaar uit Nepal. De uitzending is aanstaande zondag, 14 juli om 19:25 te zien op Nederland 3. 

In deze aflevering van Puberruil Xtra staan kinderrechten centraal en kijken Jeroen en Saurav speciaal naar het belang van schoon water.

Verschillende werelden

Saurav woont in Kathmandu. Hij woont hier samen met zijn ouders en oudere broer in één van de betere wijken. Hij mediteert elke ochtend en doet samen met zijn familie aan yoga. De passie van Saurav is spreken in het openbaar. Het liefst wil hij elke dag weer nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen opdoen. Met vrienden discussieert en filosofeert hij graag over het leven. Vol lof spreekt hij over Nepal. Hij hoopt dat het land zich blijft ontwikkelen en wil graag zijn steentje bijdragen.
Jeroen woont samen met zijn ouders en broertje in een modern huis in hartje Apeldoorn. Als eerstejaars student Journalistiek heeft hij ook zijn woordje wel klaar. Hij is kritisch en wil de waarheid graag boven tafel krijgen. Het liefst maakt hij radio. Bij RTV Apeldoorn oefent hij om zijn droom als radiojournalist waar te maken. In zijn vrije tijd gaat hij zeilen met vrienden en maakt hij graag tijd voor zijn grote liefde Lianne.

Eén week kan je leven veranderen

De week heeft veel indruk gemaakt op de Nederlandse Jeroen: 'Geloof het of niet, één week kan je leven veranderen'. Vooral een uitstapje naar de sloppenwijken van Kathmandu laat Jeroen de verschillen met Nederland zien: 'De WC's waren betonnen bakken richting de rivier. De kraan was de rivier. Het huis is gemaakt van doeken en golfplaten. De douche was, natuurlijk, ook de rivier. De straten zijn van zand. Je bed deel je met 6 anderen. De stank was verschrikkelijk. Hoe kunnen mensen hier leven?'

Zien hoe het de jongens verder vergaat? Kijk a.s. zondag, 14 juli om 19.25 naar Puberruil Xtra op Nederland 3.
 

Gerelateerd aan dit onderwerp