Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

ING Run for UNICEF levert 112.486 euro op

27 juni 2013

Honderden voeten over de finish die gezamenlijk tienduizenden euro's bij elkaar brengen. Gisteren vond de wereldwijde ING Run for UNICEF plaats. In Nederland deden 800 lopers en 250 kinderen mee aan dit mooie evenement.

De Amsterdam ArenA was het decor van de ING Run. Na een gezamenlijke warming-up vertrokken de lopers voor hun uitdaging die 6,6 of 10 kilometer duurde. Onder begeleiding van een percussieband klonk het startschot en renden de lopers de benen uit het lijf voor UNICEF. In de tussentijd kregen de kinderen een rondleiding door de ArenA en werden ze uitgedaagd met verschillende sportieve spelletjes. Aan het eind van de middag werd de cheque uitgereikt aan UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi. De lopers hebben maar liefst €112.486 bij elkaar gerend. Dit fantastische bedrag wordt besteed aan onderwijsprojecten in Ethiopië.

In voorafgaande jaren werd ING Run alleen in Nederland georganiseerd. Dit jaar ging het evenement de hele wereld over: de start was in Australië en er werd met de zon meegelopen tot aan de finish op dezelfde dag in Los Angeles. Het virtuele stokje werd doorgegeven van ING-team op ING-team over de hele wereld.

Partnership

De ING Run is een onderdeel van het partnership tussen ING en UNICEF. In 2005 startten ING en UNICEF  als onderdeel een internationaal strategisch partnership. Op deze manier geeft ING
binnen haar duurzaamheidbeleid vorm aan haar maatschappelijke activiteiten en wordt de mate van medewerkersbetrokkenheid vergroot. Binnen het partnership staat onderwijs voor kinderen centraal.

Cheque

De cheque wordt overhandigd aan Jan Bouke Wijbrandi

Team

Het team dat het meeste sponsorgeld binnen wist te halen

Kids

Kinderen spelen een potje voetbal in de ArenA

UNICEF

Ook een team hardlopers van UNICEF zette haar beste beentje voor

Gerelateerd aan dit onderwerp