Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schools for Africa: kansen voor een beter leven

19 juni 2013

UNICEF, de Nelson Mandela Foundation en de Peter Krämer Foundation zijn aan een nieuwe fase begonnen bij het initiatief 'Schools for Africa'. Met de actie wordt geld opgehaald om kwetsbare Afrikaanse kinderen te helpen.

Het gaat onder meer om Afrikaanse weeskinderen en kinderen die in extreme armoede leven. Het doel is om deze kinderen naar school te laten gaan en hen een goede opleiding te geven. De organisaties willen met een nieuwe fondsenwervende actie uiteindelijk 80 miljoen dollar ophalen voor 'Schools for Africa'. Hiermee kunnen de meest kwetsbare kinderen in dertien Afrikaanse landen worden geholpen.

Een kans voor een beter leven

''Naar school kunnen gaan en goed kunnen leren blijft een uitdaging voor miljoenen kinderen in Afrika. Deze kinderen leven in gemeenschappen waar het voor scholen moeilijk is om het onderwijs te verbeteren'', aldus Nicholas Alipui, programmadirecteur van UNICEF. ''Daarnaast moeten deze kinderen omgaan met dagelijkse ontberingen als armoede en de noodzaak om te werken. De samenwerking richt zich op de meest achtergestelde kinderen en geeft miljoenen van hen een kans op een beter leven.''

Het belang van goed onderwijs

''Nelson Mandela gelooft erin dat onderwijs het sterkste wapen is om een samenleving voorgoed te veranderen'', vertelt Sello Hatang, directeur van de Nelson Mandela Foundation. ''Deze volgende mijlpaal van Schools for Africa brengt zijn droom over onderwijs voor iedereen dichterbij.''

540Onderwijs

Het initiatief heeft tot nu toe 21 miljoen kinderen geholpen. Scholen zijn opnieuw opgebouwd en zijn voorzien van veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Verder hebben kinderen vaccinaties en gezondheidscontroles gekregen, zijn er schoolmaaltijden verstrekt en zijn leraren in een aantal van de meest afgelegen gebieden getraind.

340Onderwijs