Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Verklaring UNICEF en UNFPA in Egypte na tragische dood door meisjesbesnijdenis

13 juni 2013

Gezamenlijke verklaring van UNICEF en UNFPA in Egypte:

De tragische dood van Sohair el Batea (13) is een verdrietig voorbeeld van de verschrikkelijke gevolgen die vrouwenbesnijdenis heeft. Er is geen medische of religieuze rechtvaardiging van dergelijke praktijken. De mishandeling van de rechten van vrouwen en kinderen moet voor eens en voor altijd gestopt worden.

Vrouwenbesnijdenis is een misdaad

Volgens de Egyptische wet is vrouwenbesnijdenis een misdaad. UNICEF en UNFPA roepen alle betrokken autoriteiten op alles in het werk te stellen om de wet te handhaven. UNICEF en UNFPA in Egypte kijken uit naar de resultaten van het volledige onderzoek naar de dood van Sohair en naar de vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn voor het verlies van dit onschuldige leven.

Duizenden Egyptische families doen geleidelijk afstand van vrouwenbesnijdenis. Iedere ouder in Egypte moet zich bewust zijn van de gevolgen van deze praktijken.

UNICEF en UNFPA blijven samenwerken met de regering van Egypte om vrouwenbesnijdenis een halt toe te roepen.

vrouwenbesnijdenis

Dagelijks worden miljoenen kinderen slachtoffer van verschillende vormen van geweld, mishandeling en uitbuiting.

Gerelateerd aan dit onderwerp