Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wavin en UNICEF bundelen krachten in Bhutan

27 mei 2013

Wavin bundelt de krachten met UNICEF om kinderen te voorzien van schoon (drink)water en goede sanitatie. Het bedrijf, dat marktleider is in Europa op het gebied van kunststofleidingsystemen, verscheept producten voor drinkwatervoorziening en regenwateropvang naar Bhutan. 

In Bhutan hebben Wavin-medewerkers, in overleg met waterspecialisten van UNICEF en het Ministerie van Gezondheid, gekeken naar verbeterde mogelijkheden voor het transport, de opslag, en het filteren van water op 5 scholen. Door de aanleg van goede waterleidingen en door (regen)water goed op te slaan kunnen scholen in moeilijk bereikbare gebieden een voorraad opbouwen voor drogere tijden.

Providing Essentials for Children (PE4C)

Wavin en UNICEF werken sinds 2005 samen onder de noemer Providing Essentials for Children om kinderen wereldwijd te voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. De samenwerking richt zich op 3 gebieden: geld, producten en kennis. Na intensief te hebben samengewerkt in Mali, Papua Nieuw Guinea en Nepal, is de aandacht sinds eind 2011 gevestigd op Bhutan.

Drinkwater en sanitatie in Bhutan

Het hebben van toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen is een groot probleem in het dunbevolkte, onherbergzame Bhutan. Van de scholen heeft 30% geen toegang tot schoon drinkwater, 44% heeft geen sanitaire voorzieningen. Wavin en UNICEF zetten zich in om op 38 scholen de sanitatie te verbeteren. Op 26 scholen worden wateropslagsystemen geïnstalleerd. Bovendien worden leraren getraind in het belang van goede hygiëne. In totaal worden met dit project circa 5.000 kinderen bereikt.

wavin

Gerelateerd aan dit onderwerp