Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Paul de Leeuw wijdt tv-uitzending aan Syrische slachtoffers

24 mei 2013

De uitzending van Langs de Leeuw zaterdag 25 mei a.s. staat geheel in het teken van de Giro555-actie voor Syrische slachtoffers. Met nog 10 dagen te gaan tot de sluiting van de nationale actie wil Paul de Leeuw zoveel mogelijk mensen bewegen geld te geven.

Op bezoek in een vluchtelingenkamp

Een reis naar het vluchtelingenkamp Za'atari in Jordanië vorige week inspireerde Paul de Leeuw om de actie nog meer kracht bij te zetten. In de uitzending zaterdag zijn reportages te zien die hij maakte in Jordanië. Daarnaast ontvangt hij onder andere Guus Meeuwis, Hans Klok, Tineke Schouten, Henk Schiffmacher en Wouke van Scherrenburg.

8,3 miljoen slachtoffers

Deze week maakten de Verenigde Naties bekend dat de officiële cijfers van het aantal slachtoffers van de burgeroorlog opnieuw zijn bijgesteld. Inmiddels zijn er 8,3 miljoen slachtoffers, 38% van de totale bevolking. De VN spreekt van een 'humanitaire catastrofe'. De Samenwerkende Hulporganisaties voeren een nationale actie om geld in te zamelen voor medische hulp, psychische opvang, eten en drinken voor Syrische slachtoffers.

"Het is fantastisch dat Paul de Leeuw en zijn redactie zich zo hard inzetten voor Syrische slachtoffers. En dat zij daarmee BN-ers en vele mensen in Nederland weten te bewegen", aldus Jan Bouke Wijbrandi, SHO-actievoorzitter.

Opbrengst Giro555

Zaterdag 1 juni, de laatste uitzending van Langs de Leeuw, maken de Samenwerkende Hulporganisaties bekend hoeveel geld De Leeuw met zijn inzet heeft opgehaald. De teller van de Giro555 actie voor Syrische slachtoffers staat op dit moment op 4,5 miljoen euro. Kijk mee: zaterdag 25 mei 20.25 uur op Nederland 1.

Pdl
pdl2

Gerelateerd aan dit onderwerp