Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vooruitgang Haïti dankzij giften aan Giro555

8 mei 2013

Veel Haïtianen hebben in het afgelopen jaar aan hun toekomst kunnen werken dankzij de giften aan Giro555. "Mede dankzij alle steun aan de Giro 555-actie 'Help slachtoffers Haïti' (2010) wordt in Haïti langzaam vooruitgang geboekt", aldus actievoorzitter Farah Karimi.

In de vijfde SHO-rapportage over hulpverlening in Haïti vertelt de actievoorzitter over de huidige situatie in het land: "Veel Haïtianen zijn inmiddels in staat om, zo goed en zo kwaad als het gaat, het dagelijkse leven weer op te pakken."

Rapportage over hulpverlening slachtoffers

In 2010 bracht de Giro 555-actie voor Haïti € 111 miljoen op. Met dit geld verlenen SHO-deelnemers tot eind 2014 hulp aan slachtoffers van de aardbeving. In de vijfde rapportage staat welke hulp tot eind 2012 is geboden. Inmiddels is ruim 86% van de opbrengst, zo'n € 96 miljoen, besteed. In de infographic (rechterkolom) staat een overzicht van deze bestedingen en enkele behaalde resultaten.

Hulp voor zwangere vrouwen en moeders

Fondefh, een Haïtiaanse organisatie, runt met steun van UNICEF Nederland een kliniek in één van de kampen. In de kliniek worden ondervoede kinderen behandeld, krijgen zwangere vrouwen en moeders versterkende voeding en wordt borstvoeding gepromoot. Delva is vijf maanden zwanger van haar derde kind en komt naar de kliniek om zout met jodium te halen. In Haïti hoeft keukenzout niet verplicht jodium te bevatten, waardoor jodiumtekort nog veel voorkomt. Een jodiumtekort bij ongeboren baby's of jonge kinderen kan leiden tot ernstige hersenbeschadigingen. "Ik krijg hier zout met jodium", vertelt Delva. "Ik weet inmiddels dat dat heel belangrijk is voor mijn ongeboren kindje."

540Haiti

340Haiti2

Klik op de afbeelding om de infographic te vergroten (pdf)
340Infographic

Gerelateerd aan dit onderwerp