Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA doneert goederen ter waarde van twee miljoen dollar

3 mei 2013

Een vrachtlading babydekens en dozen vol speelgoed dat de ontwikkeling van kleine kinderen bevordert. IKEA doneert deze goederen met een waarde van twee miljoen dollar aan UNICEF. De eerste lading babydekens is al op transport naar Syrische vluchtelingen.

Als strategisch partner van UNICEF zet IKEA zich in voor een betere wereld voor kinderen. Onderdeel daarvan is de grote donatie van goederen voor kinderen die het hard nodig hebben. De donatie van 110.000  babydekens wordt momenteel gedistribueerd in Uganda, waar 100.000 Congolese vluchtelingen wonen. Ook worden de dekens uitgedeeld aan vluchtelingen in Syrië en Jordanië.

Speelgoed

Speelgoed lijkt een luxegoed, maar speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kleine kinderen. Daarom doneert IKEA onder andere handpoppen, scharen en blokken aan UNICEF. Deze spullen helpen kinderen bij het ontwikkelen van spraak, motorische vaardigheden en interactie met andere kinderen. De goederen worden opgenomen in de Early Childhood Development (ECD) Kits die UNICEF uitdeelt in landen waar kinderen nauwelijks toegang hebben tot leermiddelen. De komende twee jaar krijgen naar schatting 1.2 miljoen kinderen een ECD Kit.

Lees meer over het partnership met IKEA 

IKEA ECD

Kinderen leren spelenderwijs met een Early Childhood Development Kit. IKEA doneert speelgoed voor in deze kits.

IKEA baby

Syrische vluchtelingen hebben vaak nauwelijks spullen meegenomen toen zij huis en haard verlieten. De babydekens van IKEA zijn dus zeer welkom.

Gerelateerd aan dit onderwerp