Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wereldmalariadag: aandacht voor de strijd tegen malaria

25 april 2013

25 april is het Wereldmalariadag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor deze levensbedreigende ziekte. Er is de laatste jaren al grote vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria, maar de winst is uiterst kwetsbaar.

In 2008 overleed iedere 30 seconden een kind aan malaria. Tegenwoordig is dat iedere 60 seconden. Een grote verbetering van de situatie, maar nog verre van voldoende.

Helaas neemt de wereldwijde financiering voor de bestrijding van malaria af. Het aantal muskietennetten dat in 2012 is aangeschaft (66 miljoen) is aanzienlijk lager dan in 2010, toen er 145 miljoen muskietennetten werden ingezet. Deze netten beginnen inmiddels te slijten en het aantal beschikbare klamboes is veel te klein om alle kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen tegen malaria.

Dreiging van muskietenbeten en malaria

Mamouna Dibrilla uit de Centraal-Afrikaanse Republiek leeft dagelijks met de dreiging van muskietenbeten en malaria. Ze is zich bewust van de bescherming die de muskietennetten bieden aan haar gezin: ''Zes jaar geleden heb ik een klamboe op de markt gekocht, omdat we veel werden gebeten en vervolgens ziek werden. Ik kan het me echter niet veroorloven om er nog meer te kopen. Mijn baby, mijn zesjarige kind en ik gebruiken de klamboe. Mijn man en mijn andere twee kinderen slapen zonder.''

Er is een dringende behoefte aan geld om malaria en het overlijden van kinderen en volwassenen te voorkomen.

Help mee in de strijd tegen malaria

 

Geef 2 klamboes en 30 malariapillen: 15 euro 

Malariapack

In deze kadobox zit een kaart die je iemand kado kan doen. En voor de kinderen in ontwikkelingslanden koop je 2 klamboes en 30 malariapillen. Met deze pillen kunnen we 5 kinderen behandelen tegen malaria. 

Wereld Malaria Dag

Gerelateerd aan dit onderwerp